Over ons

Over Goedkoop-natscheren.nl en Wesley Velroij

Ongeveer vier jaar geleden was ik de dure Gillette Fusion cartridges helemaal beu, en dat was destijds de reden dat ik opzoek ging naar een goedkopere manier van scheren. Ik kwam in eerste instantie tijdens mijn zoektocht vooral concepten zoals Razwar, maar dat vond ik nog steeds te duur en daarom zocht ik verder.

Uiteindelijk vond ik op een grote mannensite een discussie over scheren, en daar werd vooral over scheren met een krabber gediscussieerd. Het duurde dus niet lang dat ook ik mij begon te scheren op de klassieke wijze, met als voornaamste reden de extreem lage prijs van de scheermesjes. En daarnaast zou de kans op irritatie veel kleinere zijn, al moest ik natuurlijk wel opnieuw leren scheren.

Ik begon overigens toen met een Edwin Jagger DE89L krabber, Edwin Jagger Best Black Badger Scheerkwast, Proraso Groen Scheercrème en Derby mesjes. Uiteraard was dit geen slecht beginnerset, maar gaande weg kwam ik erachter dat je o.a scheercrèmes veel goedkoper in Duitsland kon kopen. Vanaf dat moment is dus mijn passie ontstaan voor goedkoop natscheren en ging er dus voor mij persoonlijk een totaal nieuwe wereld open, uiteraard wilde ik deze wereld natuurlijk ook delen met andere mannen.
Op koopjesjacht in Tsjechië  

Uiteindelijk heeft mijn passie ervoor gezorgd dat ik eind 2013 begonnen ben met deze weblog, en met deze weblog is mijn passie natuurlijk totaal uit de hand gelopen. Oh natuurlijk wil ik mij ook even kort voorstellen, ik ben Wesley Velroij de oprichter van deze website en ik ben 27 jaar en afkomstig uit Kerkrade.

Sander Schreurs

Zolang ik me scheer doe ik dat op de natte manier. Heel wat jaren gewoon met een spuitbus met schuim met de bekende Gillette en Wilkinson krabbers.  Sinds een jaartje of 10 ben ik overgestapt op scheerschuim (veelal het bekende blauwe wilkinson bakje) wat ik met een kwastje opbracht.

Vorig jaar deed ik op facebook mee met een discussie over het wel/niet hebben van een baard. Een bekende van mij begon direct te vertellen over hoe glad hij wel niet was sinds hij overgestapt was op DE mesjes en hoe goedkoop die dingen wel niet waren (100 stuks voor 11 euro op eBay). Mijn nieuwsgierigheid werd direct gewekt en na flink wat googlen heb ook ik de stap gewaagd naar een DE krabber over te stappen. Ik ben toen begonnen met een Muhle R89 en een proefpakket met DE mesjes.

Bij het zoeken naar de beste prijs voor die krabber en om uit te zoeken welke mesjes ik het beste kon bestellen kwam ik zo ontzettend veel leuke dingetjes tegen dat een nieuwe hobby uhh verslaving was geboren. Dit leidde tot het steeds meer bezoeken van scheer sites te bezoeken, lid te worden van forums en voor je het weet ga je experimenteren met andere zeepjes, ASB en heb je uiteindelijk de complete kast vol staan met zaken die het leven zoveel leuker maken en begin je het langzaamaan te hebben over je “mancave”. Gelukkig bespaar ik nog altijd zoveel geld omdat de mesjes zo goedkoop zijn :)

Via via ben ik terecht gekomen op de facebook groep “scheren & verzorging” en de bijbehorende website “goedkoop-natscheren.nl”. Nou vat ik persoonlijk dat “goedkoop”  op als “de DE mesjes kosten minder dan de cartridge dingen” en geef ik wel gewoon veel (sommige mensen zeggen “te veel”) geld uit aan ASB, crèmes, zeepjes, EDT’s, kwasten etc.


Leuk detail, ik was al een tijd lid van de groep en site toen ik er achter kwam dat ik in hetzelfde dorp woon als Wesley En voor je het weet ga je zelf ook je eigen blogs schrijven.

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.