Opinie: Het Beestje bij zijn naam noemen

Ik ben helaas recent werkeloos geraakt en dat betekend dat ontiegelijk veel vrije tijd heb, waarmee je dus ook tijd heb om eens stil te staan bij het verleden. Dat kan in positieve zin of negatieve zin, echter je kunt in het negatieve ook het positieve zien. Enkel dat vertelt je bijna niemand op het boze wereld wijde web, want op internet is het veelal zwart of wit en niet ertussen in!

Zo dus ook deze weblog: ik heb namelijk weleens commentaren gekregen dat ik veelal producten op deze weblog behandeld die boven de rivieren niet verkrijgbaar waren, of misschien eigenlijk wel gewoon een soort jaloezie? Want het gras is namelijk altijd groener bij de buren, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is. Neem bijvoorbeeld de ongelofelijke populariteit van het scheermerk Proraso, op het internet loopt men er gewoon mee weg. Dan lijkt het soms wel alsof alleen Italianen goede scheerzeep weten te maken, echter niets is minder!

De gemiddelde consument heeft echter geen zin om zijn ervaringen over iets simpels als natscheren te delen: althans zo simpel is scheren eigenlijk helemaal niet, het vergt namelijk wel een bepaalde concentratie. Vooral wanneer je aan de slag gaat met een veiligheidsscheermes, oftewel een klassieke krabber. Zonder concentratie wordt het namelijk gegarandeerd een bloedbad: wellicht dat onze vaders om deze reden van een krabber overgestapt zijn op een ding met een bewegend kop?

Althans men heeft het in deze niche bijna alleen maar over het positieve aspect rondom klassiek natscheren, je zult eigenlijk niemand over het negatieve horen?! Er wordt dan ook lacherig gedaan om mensen die een gat in hun hand hebben en nee het gaat nu niet over de heer Jezus, maar nog steeds over de niche die klassiek natscheren heet. Het gaat dus eigenlijk nergens meer over, behalve dan over een specifieke obsessie die niet benoemd mag worden. Behalve dan bij vrouwen, maar bij mannen is het dan plots allemaal zogenaamd hobby. Al blijft het natuurlijk wel de ideale consument, ze zullen namelijk altijd hun aankoop goed praten.

Het beestje laat zich overigens wel raden in dit opinie stuk: een deel van deze opinie gaat in iedere geval over een vorm van moderne verslaving. PS als je hulp nodig hebt voor je partner kun je hier terecht.

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.