Crabtree & Evelyn - Moroccan Myrrh


Niet een merk wat heel erg vaak voorbij komt op deze site, maar als je toevallig een outlet winkel tegenkomt waar toevallig ook nog eens 35% extra korting is die dag, dan heb je prijs.

Het merk is in 1972 in Engeland opgericht door Cyrus Harvey. De naam is afgeleid van van de 17e eeuwse botanist John Evelyn en de Engelse Crabppable tree (= boom). In het begin voornamelijk een heel klein familiebedrijf, gespecialiseerd in het vervaardigen van zepen. De behoefte van de mens om te reizen gecombineerd met de behoefte aan natuurlijke producten en geuren heeft het bedrijf geleid tot wat het nu is.


Verpakking

De producten zijn netjes verpakt in doosjes en als de doosjes worden geopend bevatten deze een mooi houten doosje voor de scheerzeep (100 gram) en glazen flesjes voor de ASB (100 ml) en de eau-de-colgone (100 ml).Werking en geur

Een voorname geur van mirre vermengd met de levendige noten van bergamot en kardemom met een warme basis van zwarte peper en amber. De scheerzeep kan aangemaakt worden op de standaard manier en levert een schuim op wat redelijk stevig is en niet snel weg is. Omdat het een scheerzeep is en geen crème, is deze zuinig in gebruik.

De ASB bevat vochtinbrengende (amandelolie, jojoba en shae boter) en beschermde (haver extracten) ingrediënten en is de perfecte finishing touch na een fluweelachtige gladde scheerbeurt.  De huid wordt na opbrengen goed verzacht, gehydrateerd en verzorgd. De ASB trekt vrij snel in en laat geen vettige laag achter.

De producten zijn dermatologisch goedgekeurd.

Prijs en verkrijgbaarheid

Zoals in inleiding al vermeld, vrij moeilijk te krijgen in Nederland. Een snelle zoekactie in google levert op dat het te bestellen is bij http://www.memorygarden.nl/, http://veroniquejager.nl/ en http://www.scheerwinkel.nl/

De voor deze 3 producten gecombineerd bedraagt tussen de 97,90 en 99,50.

Conclusie

Niet een van de goedkopere producten die in de markt te krijgen is en als je heel eerlijk gaat kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding van dit merk in vergelijking tot bijv. een TOBS, dan moet C&E het helaas afleggen. Dit is eigenlijk het eerste product van C&E wat ik zelf gebruik en ben er wel heel erg tevreden over. Het is gewoon een kwalitatief uitstekend product, met een super geur. Dus af en toe mag je je zelf ook wel eens verwennen en overgaan tot een product in het duurdere segment en even een tijd genieten van zoiets en nogmaals, de geur is echt helemaal fantastisch.

Share this:

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Leuk artikel om te lezen: Crabtree & Evelyn heb ik om precies te zijn tweemaal behandeld hier, dus jouw artikel maakte het de derde :)

    Persoonlijk vind ik het toch een van de betere luxere cosmetica merken ( ik zeg bewust geen scheermerk, want ze hebben juist van alles voor man en vrouw ) en gebruik zelf nog steeds de Sienna Edt. Helaas hebben ze die laatste lijn wel volledig uit het assortiment gehaald, dat is dus wel best jammer.

    PS over de verkrijgbaarheid: Crabtree & Evelyn heeft in veel grote Duitse steden gewoon winkels, een voorbeeld is Düsseldorf. Toch een stad waar je redelijk veel Nederlandse dagjes mensen tegen komt.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.