Proraso Groen Scheerzeep

Inleiding

Wie kent het scheermerk Proraso uit Italie nou niet? Zo'n beetje iedere Barbierszaak en (web)winkel gespecialiseerd in scheerproducten verkoopt het wel, het staat zelfs in zekere zin synoniem voor het klassiek natscheren naar mijn mening. Want Proraso heeft maar liefst vier verschillende lijnen scheerproducten, maar het begon allemaal met de klassieke Proraso Groen lijn!

Wat het meest kenmerkende is aan deze klassieke Proraso lijn is juist de typische eucalyptus-menthol geur, het is een geur die naar mijn mening vergelijkbaar is met de geur van Vicks Vaporub. Het is eerlijk gezegd dus best wel een oubollig en overheersende geur, ik kan mij daarom ook goed voorstellen dat niet iedereen deze klassieke Proraso geur weet te waarderen.

Verpakking

Eerlijk is eerlijk, bepaald bijzonder is de verpakking van de Proraso Groen Scheerzeep natuurlijk niet. Het is gewoon een kuipje gevuld met zachte scheerzeep en meer dan dat is het eigenlijk niet, al is het wat mij betreft wel echt een royaal gevuld kuipje scheerzeep. Je krijgt namelijk maar liefst ruim 150ml scheerzeep, oftewel 147 gram totaal!
Proraso Groen Scheerzeep

Overigens heeft Proraso speciaal voor de internationale markt aparte productlabels gemaakt, maar ik heb toevallig mijn exemplaar van deze scheerzeep in Italië zelf gekocht. Mijn persoonlijke bescheiden mening is overigens dat de originele Italiaanse labels er beter uitzien, vooral omdat het zowel klassiek en modern oogt.

Werking en geur

Ik zeg het eerlijk gezegd niet snel over een scheerzeep, maar de Proraso Groen Scheerzeep is naar mijn mening letterlijk heerlijk spul! Dat komt mede dankzij de toegevoegde menthol, waardoor het scheerschuim lekker fris en tegelijk koel aanvoelt. Persoonlijk vind ik de werking van deze scheerzeep dan ook echt goed, de krabber glijdt dan ook zeer soepel over de huid en tevens word de huid goed beschermd.
Opgeklopt in een scheerkom

Overigens voelt deze scheerzeep naar mijn mening overduidelijk een stuk minder koud aan dan de Proraso Groen Preshave Crème uit dezelfde productlijn, maar ook de Ingram Scheercrème voelt een stuk kouder aan vind ik. Wat betreft de geur kan ik vrij kort zijn, want dat verklapte ik namelijk al in het begin van dit artikel. Al ruik ik eerlijk gezegd vooral munt in de geur, de eucalyptus is een stuk minder aanwezig vind ik persoonlijk.

Prijs

Ik meen te herinneren dat ik in Rome de Proraso Groen Scheerzeep voor € 2 gekocht heb, maar het is waard te vermelden dat je via Amazon.it deze scheerzeep voor slechts € 1,55 kunt kopen!

Conclusie

Ik ben weliswaar van mening dat Proraso als merk zijnde in deze niche gewoon overgewaardeerd is, maar eerlijk gezegd is dat ook niet geheel onterecht. Want Proraso produceert naar mijn mening echt goede en betaalbare scheerproducten, waaronder een paar uitschieters zoals de Proraso Rood Scheercrème en de Proraso Groen Preshave Crème.

De Proraso Groen Scheerzeep is wat mij betreft dus ook zo'n uitschieter, al zijn er naar mijn ervaring wel scheerzepen die net een stuk beter zijn. Desalniettemin is dit een scheerzeep die ik oprecht aan iedereen kan aanraden, het is daarnaast ook een scheerzeep die uitstekend geschikt is voor tijdens de warme zomeravonden.

Share this:

CONVERSATION

4 reacties:

 1. Ik kan me goed vinden in je beschrijving, Wesley. Ben zelf een regelmatige gebruiker van Proraso. Wat ik echter in je verhaal mis is dat deze scheerzeep, meer dan de meeste andere zepen, een wit laagje op je scheermes achterlaat. Als je dat meerder scheerbeurten laat zitten is het vrij lastig te verwijderen. Met Proraso wel iedere keer je scheermes goed schoonmaken, dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Hans,

   Allereerst sorry voor de late reactie, ben de laatste tijd namelijk niet zo heel actief. Persoonlijk herken ik mij niet echt in dat probleem, maar dat komt wellicht omdat ik mijn krabbers om de zoveel tijd sowieso grondig schoonmaak. Tegenwoordig doe ik dat met een oplossing van 1 theelepel zuivere soda en kokend water, dan laat ik de krabbers gewoon een min of 10 in het mengsel liggen en daarna kan ik ze zeer eenvoudig met een tandenborstel schoonmaken.

   Maar het probleem wat je beschrijft heb ik in het verleden wel eens vaker gehoord, maar het is duidelijk iets waar ik of geen last van heb of niet als storend ervaar. Anders had ik zoiets zeker in mijn artikel beschreven, vandaar dat ik niet in deze review beschreven heb: Simpelweg omdat ik het zelf niet ervaar en mijn reviews zijn en blijven van persoonlijke aard, al vind ik het wel fijn dat mensen de moeite nemen om hun eigen ervaring ook te delen.

   Dat laatste mis ik soms en daarom waardeer ik echt reacties als de jouwe echt :D

   Verwijderen
 2. Als je een fan bent van de Prorasso Groen bent, Zou je ook de Lea Classic scheercreme kunnen proberen. Daar zit zowel eucalyptus en menthol in tezamen met een lichte geur van sandelwood.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alsof ik het zelf geschreven zou kunnen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.