Castle Forbes - Ceder/Sandelhout Scheercrème

Deze zomer heb ik een e-mail gestuurd aan Juan Ettema van manandshaving.nl met de vraag of hij nog tips heeft voor de herfstgeurtjes. Redelijk snel daarna kwam het antwoord dat hij een sample ging opsturen van Castle Forbes scheercrème. Bij ontvangst bleek het echter niet te gaan om een sample, maar om het volledige product, waarvoor uiteraard weer dank Juan.

Castle Forbes is een parfum merk wat (als familie bedrijf gerund wordt door de clan Forbes) sinds 1996 "high end" parfums en aanverwante producten produceert vanuit hun kasteel in Aberdeenshire te Schotland. De "Forbes" clan heeft het land waar het kasteel op staat sinds 1411 in bezit. Het huidige kasteel bestaat sinds 1815. Er is ook een zogenaamde stenen cirkel te vinden wat in het verre verleden gebruikt werd voor begrafenissen (meer dan 3000 jaar oud).  De high end scheerproducten hebben stuk voor stuk een mooie natuurlijke geur en bevatten alleen de fijnste essentiële oliën.

Verpakking
Hoe het product officieel verpakt wordt kan ik niet beoordelen. Ik heb alleen de plastic verpakking gekregen. Het gaat hier om een plastic doorzichtig bakje met zwarte schroefdeksel waarin 200ml scheercrème zit.
Werking en geur
De scheerkwast moet even geweekt worden in water, waarna je een beetje crème (ik gebruik meestal een hoeveelheid die overeenkomt met een amandel) op de kwast smeert en dan lekker even inkwasten in de scheermkom (of hand, of wang). Redelijk snel ontstaat een schuim wat misschien wat minder stevig is dan je zou vermoeden (andere producten leiden vaak tot een steviger schuim, dit is wat wateriger). Ongeveer 1 minuutje laten inwerken voordat je begint met scheren.


Qua gebruik heb ik geen op of aanmerkingen, het product doet wat het moet doen. Het maakt de haartjes glad en verzorgt de huid. De geur is niet zo dominant als bij andere merken. Zelfs een beetje als "muf" te omschrijven. De cederhoutolie en sandelhoutolie zouden m.i. wat nadrukkelijker aanwezig mogen zijn.

Actieve bestanddelen: Glycerine, cederhoutolie, sandelhoutolie en aloe vera. Bevat geen alcohol, parabenen. parfumbestanddelen en dierlijke bestanddelen.

Prijs en verkrijgbaarheid
Op de site van manandshaving.nl te bestellen voor 29,50. Het product is bij overige Nederlandse websites niet goed te vinden.

Conclusie
Alhoewel het geen slecht product is en een zeer luxueuze uitstraling heeft, probeer ik het qua uitstraling een beetje te vergelijken met bijvoorbeeld iets van "taylor of old bond street". De scheercrème's die hun verkopen zijn m.i. qua geur, schuim en gebruik een stuk beter, maar zijn wel ongeveer de helft van de prijs wat je voor deze "castle forbes" moet neertellen (eerlijk gezegd zit er dan ook 25% minder in bij TOBS). Als je gaat kijken naar een product wat vergelijkbaar is qua prijs, dan kom ik snel uit op een product als van "meissner tremonia", wat 25,55 kost voor 200ml. Dan kan het qua structuur van het schuim en qua geur absoluut weer niet tippen aan de "meissner tremonia".Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.