Proraso Groen Scheerzeep

Een tijd geleden heb ik een review geschreven over de ASB van de ProRaso groen lijn. Maar voor je een "after" shave nodig hebt, moet er natuurlijk wel eerst geschoren worden. Vandaar een review van de scheerzeep uit dezelfde lijn. Om niet in herhaling te vallen. ProRaso maakt als sinds 1948 scheerzeep en deze is sinds die tijd onveranderd qua samenstelling. Het is de klassieke lijn binnen de Italiaanse herenkapperszaak. De groene lijn is de lijn waar het allemaal mee begonnen is bij ProRaso. De lijn kenmerkt zich door de frisse geur, die veroorzaakt wordt door gebruik van menthol en eucalyptus.

Verpakking
De scheerzeep wordt verpakt in een klein kartonnen doosjes wat weer het standaard plastic kuipje bevat waar de scheerzeep in zit (150 gram).
Werking en geur
Scheerkwast even laten weken in warm water en even door de scheerzeep halen, daarna lekker opkloppen tot een dik en romig schuim met een heerlijke geur. Aanbrengen op de natte huid en scheren maar. De scheerzeep maakt de haren zacht, zodat deze makkelijker verwijderd kunnen worden. Als het schuim tijdens het opkloppen te droog is, dan gewoon de kwast even met de punten in het water houden en verder gaan. De zeep is vrij van kunstmatige kleurstoffen, minerale oliën, parabenen en siliconen.Prijs en verkrijgbaarheid
Heel eenvoudig verkrijgbaar bij zo'n beetje alle online scheershops voor zo'n 6 euro.

Conclusie

Tsja, ProRaso. Qua prijs/kwaliteitsverhouding op eenzame hoogte ben ik bang. Mooie scheerzeep, makkelijk te gebruiken, niet duur. Iedereen heeft, iedereen gebruikt het en zo zal het waarschijnlijk nog 100 jaar blijven.

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.