Tcheon Fung Sing - Linea Intensa ASB

Tcheon Fung Sing is een redelijk onbekende producent uit Italië. Iedereen kent een leverancier als Proraso, maar voor TFS moet je net wat verder zoeken. Dit komt waarschijnlijk ook door hun keuze qua afzetkanalen. Het is nu eenmaal niet overal te krijgen.

Het bedrijf is zo'n 70 jaar geleden opgericht (Turijn, 1945) en begon met het produceren van plantaardige scheerzepen. De naam komt van de oprichter en het bedrijf heeft hij gewoon naar zichzelf vernoemd. Hij kwam in 1930 in Italië aan en trouwde met een Italiaanse vrouw. Inmiddels is de derde generatie aan het roer in dit familie bedrijf.

De lignea intenso bestaat uit een lijn van pre-shave's, scheerzepen en after shave balsems. Er zijn 5 geuren: 
  • Arancio Amaro Forte 
  • Ginestra di Taormina forte 
  • Bergamotto e Nerolì 
  • Tabacco Verde Forte 
  • Zagara e Gelsomino Forte
Voor deze test is gebruik gemaakt van de "Zagara e Gelsomino Forte".

Verpakking

Het product wordt geleverd in een eenvoudig plastic flesje van 100ml. In mijn exemplaar was de dop scheef, dus het was een wonder dat alles helemaal heel thuis aangekomen is.

Werking en geur

De aftershave balsem dien je na het scheren op de huid aan te brengen. Het is een vrij smeuïge crème die zich heel makkelijk laat uitsmeren en geeft een behoorlijk verzorgende werking. Dit wordt veroorzaakt door de amandel olie en de cacao olie die er in verwerkt zijn.

Het is een redelijk eenvoudige geur die niet dominant is. De geur is een combinatie van oranje bloessem (Zagara) en jasmijn (Gelsomino).

Prijs en verkrijgbaarheid

Aangezien Barbiere di Figaro de enige verkoper is in Nederland is het ook alleen daar te krijgen. Prijs van de ASB is 10,95, de scheerzeep kost 15,95 en de pre-shave kost 11,50.

Conclusie

Zonder meer een goed product te noemen. Enorm zuinig in gebruik, ik had nog een half flesje over toen ik al door de scheerzeep heen was. Qua smeerbaarheid en verzorging van de huid heeft dit product een hele goede prijs/kwaliteit verhouding.

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.