Proraso groen - Liquid cream after shave

ProRaso, het bekendste Italiaanse scheermerk is in 1948 opgericht door Piero Martelli en gestart met hun klassieke groene scheerzeep. Die overigens sinds die tijd nog steeds op dezelfde manier geproduceerd wordt. Er worden heel vaak verbeteringen doorgevoerd in het productieproces, maar nooit aan de samenstelling. Vrijwel alle klassieke natscheerders hebben wel iets van ProRaso in hun kastje staan vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Proraso heeft grofweg een viertal lijnen in zijn producten:

  • Groene lijn - De originele klassieke lijn waarmee Proraso begonnen is. Geschikt voor ieder type baard en huid. Klassieke geur met menthol en eucalyptus.
  • Witte lijn - Geschikt voor de gevoelige en snel geïrriteerde huid. Door de anti irritatie eigenschapen zorgt het een zachte en gladde huid. Een frisse en fruitige geur met een hint van limoen en appel.
  • Rode lijn - Geschikt voor de zwaardere baarden, het zorgt voor zachtere baardharen waardoor het scheren makkelijker wordt. Intense geur op basis van sandelhout.
  • Blauwe lijn - Geschikt voor de droge huid. Het beschermt de huid en laat het lekker zacht en gehydrateerd achter. Een moderne geur gemaakt met aloë vera.

Proraso is het No. 1 scheerproduct in de Italiaanse herenkapperszaak en in Italië ook overal heel eenvoudig te krijgen (supermarkten), daardoor liggen de prijzen daar zeker op de helft van hier.

Verpakking
De liquid cream aftershave (ook wel after shave balm of ASB genoemd) wordt in een glazen flesje van 100ml geleverd met een donkere kunststof dop. Het fles is een klein doosje verpakt. Behalve een vermelding van menthol en eucalyptus olie staat er vrij weinig informatie op het flesje.Werking en geur
Dit product is een welkome aanvulling op de dagelijkse scheerbeurt. De heerlijk frisse geur beschermt, kalmeert, hydrateert en verkoelt de huid.

Het handigste is als je de huid afdroogt voordat je de ASB opbrengt, anders ga je het product verdunnen.

Ingredienten: Eucalyptus olie, menthol en allantoïne.

Prijs en verkrijgbaarheid
Proraso producten zijn over het algemeen vrij eenvoudig online verkrijgbaar in Nederland. Het merendeel van de online shops voor scheerproducten levert het wel. De prijzen variëren van 11,95 tot 14,95.

Conclusie
Groot voordeel van deze ASB is dat het absoluut niet vettig aanvoelt. Doordat je niet veel hoeft te gebruiken (een klein beetje ter grote van een 20 cent muntje is al voldoende) is het enorm zuinig in gebruik. Doordat de prijs ook nog aan de lage kant is, is dit zeer zeker een van de betere matches qua prijs/kwaliteit. Een echte aanrader.

Persoonlijk gebruik ik na deze ASB ook nog een de bijbehorende after shave.

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.