Bluebeards Revenge - After Shave Balm

In de diverse blogs en verkopende sites van scheerprullaria en aanverwante spullen ben ik ze al vaker tegen gekomen en uiteindelijk ben ik overstag gegaan om over te gaan tot de aanschaf van de volledige lijn van scheerproducten van "the bluebeards revenge". Ik zal de reviews in chronologische volgorde schrijven, dus na mijn eerste review van de pre-shave olie, de vervolg review over de scheercrème gaan we nu verder met de after shave balsem (ASB). Zelf noemen ze het trouwens geen after shave balm, maar een post shave balm.

Verpakking

De balsem wordt verkocht in een potje van 100ml wat na opening nog 12 maanden houdbaar is. Deze verpakking zou genoeg moeten zijn voor 50 scheerbeurten. Het doosje bevat zelfs aan de binnenkant nog een waarschuwing voor de gevaren van prostaatkanker bij mannen (symptomen etc). Het doosje bevat aan de buitenkant behalve de standaard zaken zoals je op iedere normale verpakking ziet en wederom een grappige tekst:

"Remember: If you get the bluebeards revenge post-shave balm in your eyes you really are a poor shot! if you dom wash it out with lots of cold water or else it's going to smart a bit!"

Werking en geur

Na het scheren de huid goed schoonmaken (ik gebruik meestal eerst wat warm water om alle restjes schuim weg te krijgen en daarna flink koud water) en een kleine hoeveelheid rustig opsmeren. Het product is qua structuur vergelijkbaar met een waterige haargel, maar voelt niet plakkerig aan op huid of handen.
De geur is net als de scheermcrème wel aanwezig, maar redelijk neutraal. Het is geen dominante geur, dus ook weer een beetje moeilijk om precies te typeren. Het ruikt weer heel ligt zepig, met milde citrus geur. Een beetje vergelijkbaar met hun scheercrème.

Ook dit product is weer vrij van parabenen en bevat decelerine wat zorgt voor een vermindering van de haargroei en voor een verzachting van de huid.

Ingrediënten: Hamamelis virginania, aqua, aloe barbadensis (aloe vera) leaf extract, carbomer, trietholamine, glycerin, lauryl isoquinolinium bromide, psedoalteromonas ferment extract, polyquaternium, disodium edta, isopropyl alcohol, sodium sorbate, sodium benzoate, glucose, caprylyl glycol, propylene glycol, peg40 hydogenated caster oil, allantoin, phenoxyethanol.

Parfum bevat: benzyl benzoate, coumarin, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, limonene, linalool.

Prijs en verkrijgbaarheid

barbieredifigaro.nl, jackz.nl en manandshaving.nl). De prijzen variëren tussen de 13,50 en 13,95.

Conclusie

Doordat het product o.a. aloe vera bevat zorgt het echt voor een verzachting na het scheren. Iedereen heeft wel eens van die dagen dat de scheerbeurt niet helemaal perfect verloopt en dat het misschien wat branderig of trekkerig aanvoelt. Met de verkoelde post-shave balm voelt het daarna heerlijk verzorgd en glad aan. Qua ASB die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd komt deze echt behoorlijk bovenaan te staan. Het is geen erg goedkoop product, maar wel redelijk zuinig in gebruik, dus heeft m.i. een vrij goede prijs/kwaliteits verhouding.

Het laatste product in deze reviewserie is de EDT. De review hiervan is te vinden op deze pagina.

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.