syNeo - Deo (met 5 dagen werking)

Op mijn sportschool wordt ineens reclame gemaakt voor syNeo. Een product wat je maar eens in de 5 dagen hoeft te gebruiken als vervanging voor een andere deodorant. Op de balie stond ook een grote bak met daarin proefverpakkingen. Op het product zelf en op hun website staat dat je het maar een keer in de 5 dagen hoeft te gebruiken, maar op verschillende weblogs heb ik gelezen dat je in het begint dit wat moet doen.

Verpakking

Er zijn een aantal verpakkingsmogelijkheden.
  • pompspray (man en unisex)
  • roll-on (man en unisex)
  • dry hands crème
In deze test is gebruik gemaakt van de verstrekte proefverpakkingen.Gebruik

Eigenlijk heel simpel. Je moet het in de avond opbrengen en dit mag je niet direct na het douchen doen. Je moet dan ongeveer 30 minuten wachten. Belangrijk is het wel dat je schoon bent als je het product opbrengt. De dag erna kun je gewoon wassen.

Werking en geur

Normale deodorant verbloemd de zweetgeur. syNeo zorgt er volgens de fabrikant voor dat de zweetkliertjes verkleind worden, waardoor je minder zweet. Je hoeft het pas opnieuw aan te brengen als je merkt dat het minder begint te werken. Je kunt het niet alleen bij je oksels gebruiken, maar ook voor bijvoorbeeld je voeten of handen (als je daar last hebt van overmatig zweten).

Het product bevat geen parfum, emulgatoren of natuurlijke oliën.

Ingredienten: water, aluminium chloride hydroxide, allantoïnezuur, ethylalcohol, aluminiumchloride hexahydraat, dialuminiumchloride pentahydroxide, dimethyl-polysiloxaan,  glycerine (glycerol), menthol, propyleenglycol (propaandiol), enzymextract, wijnzuur, zinkoxide.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het product is vrij eenvoudig te verkrijgen via een reeks van drogisten (DA, Etos, Kruidvat, Trekpleister etc) en ook online te verkrijgen. Aangezien het hier om een eenvoudig verkrijgbaar product gaat en er ook verschillende varianten zijn, heb ik niet de prijzen vergeleken. Een voorbeeld: de pomp spray van 30ml (volgens syNeo zelf voldoende voor 6 maanden) kost ongeveer 20 euro.

Conclusie

Het is natuurlijk heel moeilijk te zeggen of het product goed werkt. Voor mij persoonlijk is het heel goed merkbaar dat de zweetproductie afneemt op de plekken waar ik het gebruikt heb (oksels) en heb daar ook al een paar dagen geen deodorant meer gebruikt. Zelfs naar een heftige trail loop voelen de oksels redelijk droog aan. Zelfs na een stukje hardlopen (9km) met een buitentemperatuur van boven de 30 graden levert dit licht vochtige oksels op en nauwelijks zweet.

Share this:

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Leuk om eens een review over een deodorant te lezen, persoonlijk gebruikt ik vooral de Balea Men deorollers.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.