Proraso groen - Aftershave lotion

Met deze warme dagen heb ik het liefste een verfrissende geur tijdens en na het scheren. Pepermunt en eucalyptus zijn dan bestanddelen die bij mij dan vrij goed in de smaak vallen.

Een goed begin heeft ook een goed einde nodig. Na de review van Wesley Velroij over de Proraso Preshave Crème volgt hier de review over de laatste schakel in het scheerritueel, de after shave. Proraso is een Italiaans familiebedrijf wat in 1948 is opgericht in Florence door Perio Martelli. In al die jaren heeft Proraso wel vaker veranderingen in zijn verpakkingen doorgevoerd, maar nooit in de samenstelling van zijn producten.

Proraso heeft grofweg een viertal lijnen in zijn producten:

  • Groene lijn - De originele klassieke lijn waarmee Proraso begonnen is. Geschikt voor ieder type baard en huid. Klassieke geur met menthol en eucalyptus.
  • Witte lijn - Geschikt voor de gevoelige en snel geirriteerde huid. Door de anti irritatie eigenschapen zorgt het een zachte en gladde huid. Een frisse en fruitige geur met een hint van limoen en appel.
  • Rode lijn - Geschikt voor de zwaardere baarden, het zorgt voor zachtere baardharen waardoor het scheren makkelijker wordt. Intense geur op basis van sandelhout.
  • Blauwe lijn - Geschikt voor de droge huid. Het beschermt de huid en laat het lekker zacht en gehydrateerd achter. Een moderne geur gemaakt met aloë vera.

Proraso is het No. 1 scheerproduct in de Italiaanse herenkapperszaak en in Italië ook overal heel eenvoudig te krijgen (supermarkten), daardoor liggen de prijzen daar zeker op de helft van hier.

Verpakking

De aftershave is te krijgen in een normaal fles van 100ml en in een grote verpakking van 400ml. Ik heb zelf het normale formaat omdat ik niet al te lang aan een bepaalde geur wil vastzitten. Het flesje zit in een doosje en bevat een Italiaans etiket waarop alleen staat dat het eucalyptus olie en menthol bevat.
Werking en geur

Over de werking ga ik niet veel woorden vuil maken, het werkt als iedere after shave. De poriën worden gesloten door de alcohol. Het is niet een extreem prikkende aftershave. De geur is echt heerlijk en persoonlijk vind ik het vrij goed passen bij de warme maanden van het jaar. De geur blijft niet heel lang hangen doordat het een redelijk milde eucalyptus parfum is. Actieve bestanddelen Allantoïne, castor olie, extract toverhazelaar, eucalyptus olie en menthol. Bevat alcohol.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het product is vrij eenvoudig te verkrijgen via de diverse webshops (barbieredifigaro.nl, jacks.nl, manandshaving.nl en scheersalon.nl). De prijzen variëren tussen de 11,95 en 14,50.

Conclusie

In de warme periode vind ik het heel erg lekker om producten op basis van munt of eucalyptus te gebruiken, deze aftershave is dan ook een goede afsluiting van een scheerritueel. Ook goed te combineren met bijvoorbeeld de pepermunt scheercrème van taylor of old bond street.

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.