Brick Scheerzeep

Inleiding

Een tijdje terug kwam ik een artikel tegen van B4Men over de Brick Scheerzeep van BarberShop Wijk Bij Duurstede, en uiteraard wilde ik zelf ook wel deze scheerzeep reviewen. Ik heb toen via Facebook contact gezocht met Brick, en aangeven dat ik geïnteresseerd was om de Brick Scheerzeep te reviewen.

Wat ik overigens aardig vond is dat BarberShop Wijk Bij Duurstede mij naast de scheerzepen ook een dashaar scheerkwast met barbiers handvat mee stuurde, en misschien zal ik deze scheerkwast ook wel reviewen.


Verpakking

De Brick Scheerzeep komt verpakt in een stuk bruin papier en daarom heen is het verpakkingslabel bevestigd, en het ontwerp van dit label is bij beide scheerzepen bijna hetzelfde met als enigste verschil de kleur. Op het label is overigens ook zichtbaar dat deze scheerzeep geproduceerd word door Werfzeep en dit is een kleine biologische zeepziederij uit Utrecht.
Brick Scheerzeep

Ik heb overigens wel nog een puntje van kritiek wat betreft de vorm van deze scheerzeep want de scheerzeep heeft namelijk de vorm van een handzeep, en dat is juist bij scheerzepen niet praktisch omdat ze dan niet in een scheerzeep kommetje passen. Het is namelijk ook niet erg hygiënisch als je de scheerzeep open en bloot op de wasbak laat liggen, want ik wil niet eens weten hoeveel bacteriën er wel niet leven.

Werking en geur

De werking van deze scheerzeep kan ik helaas niet goed noemen, want deze scheerzeep creëert gewoon zeer instabiel scheerschuim en droogt ook snel uit op je huid. Ik kwam er dan eerlijk gezegd ook snel achter dat dit helemaal geen echte scheerzeep is, maar naar mijn mening een veredelde badzeep.


Wat betreft de geur van beide scheerzepen daar is niks mis mee, de Fresh & Masculine is een frisse kruidengeur met duidelijk een hint van munt en de Tough & Masculine is een houtachtige kruidengeur.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Brick Scheerzeep kost € 15,95, echter omdat ik het kopen van deze scheerzeep ten zeerste afraad link ik niet naar de webwinkel.

Conclusie

Voordat ik besloot deze review te publiceren heb ik eerst persoonlijk Brick op de hoogte gebracht van mijn conclusie, namelijk dat het eigenlijk een veredelde badzeep blijkt te zijn. Mijn advies aan Brick was dan ook om gewoon eieren voor zijn geld te kiezen en en deze scheerzeep gewoon uit de handel te nemen, maar dit advies nam Brick helaas niet aan.

Echter het is uiteindelijk Werfzeep die een veredelde badzeep als scheerzeep verkoopt, en ik zeg het niet graag maar dit soort zeepziederijen slaan de plank volledig mis met hun scheerzepen. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in biologische badzeep, en blijkbaar menen ze ook wel even een scheerzeep te kunnen produceren.

Het is dus ook helemaal niet zo makkelijk om zelf een scheerzeep te produceren en de samenstelling verschilt natuurlijk ook, want een badzeep heeft een totaal andere functie dan scheerzeep. In dat opzicht is het dus best nog moeilijk om een betere Nederlandse scheerzeep op de markt te zetten dan De Vergulde Hand, want iedere producent houdt zijn receptuur natuurlijk strikt geheim.

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.