Baume.be Aftershave Balsem

Inleiding

Baume.be is een relatief jong Belgische scheermerk welke enkele jaren geleden opgericht is door Karl Indigne.

Het verhaal achter Baume.be is dat eigenaar Karl Indigne een eigen aftershave balsem voor zijn erg gevoelige huid ontwikkeld, en daarna kwam hij op het idee om zijn eigen aftershave balsem ook te verkopen.

Ik persoonlijk vind de marketing achter Baume.be overigens echt geniaal, alleen laat ik me persoonlijk niet verleiden door zo'n marketing verhaal. Wat wel prettige is dat Baume.be gewoon gratis samples verstuurd, al zijn er ook mensen geweest die daar misbruik van gemaakt hebben.

Ik ben daarom persoonlijk ook blij dat Baume.be mij gewoon een sample opgestuurd heeft, en mede daardoor kan ik een review over deze aftershave balsem schrijven.

Verpakking

Ik kan de originele verpakking van de Baume.be Aftershave Balsem helaas niet beoordelen, maar wat ik op deze foto kan zien komt de Baume.be Aftershave Balsem in doosje met daarin een plastic glazen flesje met een doseer pompje.

Baume.be Aftershave Balsem


De verpakking van de sample vind ik persoonlijk best luxe uitzien voor een sample, en ik was dus ook positief verrast toen ik de sample ontving.

Werking en geur

De werking van de Baume.be Aftershave Balsem vind ik persoonlijk erg goed, en eerlijk gezegd doet deze aftershave balsem precies wat je ervan mag verwachten, want het kalmeert en hydrateert de huid vrijwel direct en daarnaast ondersteund het de huid ook bij het herstel van het scheren.

Ik vind de aftershave balsem overigens wel redelijk vettig, en de aftershave balsem laat zich net iets lastigere uitsmeren dan ik gewend ben van andere aftershave balsems zoals de Nivea Men ASB bijvoorbeeld.

De geur van deze aftershave balsem vind ik persoonlijk een subtiele neutrale muntgeur hebben, en ik vind de geur dan ook best prettig ruiken.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Baume.be Aftershave Balsem word online verkocht door Manandshaving.nl € 29,95, Jackz € 28,95, Scheerwinkel.nl en natuurlijk door Baume.be zelf voor € 29.

Deze aftershave balsem word in principe enkel online verkocht, al zijn er wel een handjevol lokale scheerwinkels die dit product verkopen zoals de De Messenwinkel in Antwerpen België.

Conclusie

Ik vind de Baume.be Aftershave Balsem persoonlijk erg goed zijn werk doen en de marketing achter Baume.be vind ik eerlijk gezegd gewoon geniaal, maar ik vind de prijs-kwaliteitsverhouding helaas wel laag en dat is vooral vanwege de relatief hoge prijs van deze aftershave balsem.

Als je echter een extreem gevoelige huid hebt dan lijkt mij de Baume.be Aftershave Balsem zeker het proberen waard, maar eerlijk is eerlijk er zijn natuurlijk meer merken die gespecialiseerd zijn in dit soort producten, zoals bijvoorbeeld Sebamed, Eucerin en Vichy al besteden deze merken wel minder aandacht aan de geur.


Share this:

CONVERSATION

4 reacties:

 1. Ik scheer me al jaren nat, zou niet ander meer willen. Zelf vind ik de scheerzeep van AH erg goed. Beter dan Nivea die niet soepel en moeilijk uit te smeren is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nouja het is je echter wel gelukt een reactie op mijn blog te plaatsen :) Ik moest hem alleen nog publiceren, maar je kunt in de toekomst ook gewoon je naam en url in vullen ;)

   Ik heb namelijk alle reactie mogelijkheden aangezet, verwar je over scheerzeep niet met scheerschuim? Want de AH heeft helemaal geen scheerzeep, en Nivea ook niet ;)

   Ik plaats deze reactie in iedere geval ook op mijn eigen blog niet dat het handig is, maar je originele reactie staat ja ook op twee plaatsen ;)

   Verwijderen
 2. Het is een glazen fles ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.