Spaanse Williams Aqua Velva Aftershave Lotion

Inleiding

De Aqua Velva Aftershave Lotion is de oudste en eerste klassieke Amerikaanse aftershave lotion, welke sinds 1917 te koop is in Amerika aldus volgens de Facebook pagina van Aqua Velva. Tijdens de tweede wereldoorlog kreeg Aqua Velva de opdracht van de Amerikaanse regering om de Aqua Velva Aftershave Lotion aan het Amerikaanse leger te leveren.

Omdat Amerikaanse soldaten geen alcoholische dranken tot hun beschikking hadden in de loopgraven, werd de Aqua Velva Aftershave Lotion door veel Amerikaanse soldaten gedronken omdat dit de enigste vorm van alcohol was die makkelijk verkrijgbaar was tijdens de oorlog.

Om dit gedrag te ontmoedigen werd Williams door de Amerikaanse overheid onder druk gezet om de formule zo te veranderen, dat het minder aantrekkelijk werd om Aqua Velva als drank te nuttigen. Destijds waren er zelfs geruchten dat de nieuwe batch van Aqua Velva giftig gemaakt was, zodat de Amerikaanse strijdkrachten ontmoedigd werden om Aqua Velva te drinken als alcoholische drank.

Het is mij overigens onbekend wanneer de Aqua Velva Aftershave Lotion in Europa geïntroduceerd is, maar het is mij wel bekend dat er meerdere varianten van de Europese Aqua Velva verkocht worden in Europa en een daarvan is de Spaanse variant.

Verpakking

De Spaanse Williams Aqua Velva Aftershave Lotion word in Spanje verkocht in een retro glazen aftershave fles met een inhoud van ruim 200ML, welke verpakt is in een kartonnen doosje zoals zichtbaar op de foto.

Williams Aqua Velva Aftershave Lotion

Overigens alleen in Europa word Williams Aqua Velva Aftershave Lotion nog steeds in glazen flessen verkocht, want in Amerika gebruiken ze plastic flessen en soms zie je op internet dat mensen deze flessen hergebruiken.

Gebruikservaring

Ik vind de werking van deze aftershave lotion persoonlijk best goed maar deze aftershave lotion prikt wel redelijk bij het aanbrengen maar gelukkig is dat van korte duur, en het heeft natuurlijk een ontsmettende functie.

Deze aftershave lotion bevat menthol en dat zorgt direct na het aanbrengen voor een fijne koelende werking, welke voor ongeveer 10 minuten voelbaar is. Ik vind deze aftershave lotion overigens wel minder koud aanvoelen dan bijvoorbeeld de Alpa 378 Aftershave Lotion.

De geur vind ik persoonlijk echt lekker fris ruiken, al komt de geur bij het aanbrengen van de aftershave lotion wel een beetje overheersend over, maar dat veranderd vrijwel direct in een heerlijke frisse geur en geeft een fris gevoel na het aanbrengen.

De geur van deze aftershave lotion zwakt na het aanbrengen vrij snel af en is daarna alleen nog waarneembaar vanaf een intieme afstand van zo'n 3cm, en na een paar uurtjes is de geur helemaal niet meer waarneembaar.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Spaanse Williams Aqua Velva Aftershave Lotion word in Spanje voor ongeveer € 4 verkocht in supermarkten zoals Carrefour en Mercadona, deze aftershave lotion word overigens ook in een grote fles van 400ML verkocht in sommige winkels voor zo'n € 8 a € 10.

Online kun je deze aftershave lotion kopen bij GiftsandCare.com voor € 8,49 en Latiendadedavid.com voor € 6,95. In Nederland is deze aftershave lotion alleen te koop bij Drogisterij Van Mourik in Den Haag voor € 10,25.

Conclusie

Persoonlijk bevalt mij de Spaanse Williams Aqua Velva Aftershave Lotion erg goed, zowel kwa geur en werking en ondanks dat dit toch echt een klassieker is ruikt deze aftershave naar mijn mening totaal niet oubollig.

Verder vind ik dat deze aftershave lotion een erg hoge prijs-kwaliteitsverhouding bied, het is overigens wel jammer dat deze variant niet door meer Nederlandse (web)winkels verkocht word.

In Nederland, Frankrijk, en België word overigens ook Williams Aqua Velva Aftershave Lotion verkocht, maar dan met een inhoud van 100ML en ik weet ook niet in hoeverre deze variant verschilt van de Spaanse variant.


Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.