Wilkinson Sword Classic Krabber

Inleiding

De Wilkinson Sword Classic krabber is het enige klassieke scheermes welke vandaag de dag nog lokaal in Duitsland en Groot Brittannië verkrijgbaar is. Wilkinson Sword is een merk dat oorspronkelijk uit Groot Brittannië komt en heeft daar dan ook nog steeds zijn hoofdkantoor.

De productie van Wilkinson Sword scheermessen en mesjes vind echter plaats in Solingen Duitsland, een stad welke vooral bekend staat vanwege de productie van fijne zwaarden, messen, scharen, en scheermessen.

Verpakking en design

De Wilkinson Sword Classic krabber komt verpakt in blisterverpakking, met daarin de krabber en ook nog vijf Wilkinson Sword Classic scheermesjes. Persoonlijk ben ik overigens geen fan van blisterverpakkingen want die krijg je alleen open met een schaar.

Wilkinson Sword Classic Krabber

De Wilkinson Sword Classic krabber is een tweedelige krabber grotendeels gemaakt van plastic, maar de kern van het handvat is verzwaard met metaal. De krabber oogt misschien goedkoop, maar over het design is in iedere geval goed nagedacht want de scheerkop zorgt ervoor dat het mesje niet uitsteekt aan de zijkanten.


Het handvat van deze krabber heeft ongeveer een lengte van 9.5cm totaal, en bied mede dankzij het profiel in het handvat een goede grip. Deze krabber voelt overigens een stuk zwaarder aan dan de Chinese Gillette Tech, maar in vergelijking met een Edwin Jagger krabber voelt deze Wilkinson Sword ongeveer twee keer zo licht aan.

Scheerkop met Wilkinson Sword logo

Gebruikservaring

De Wilkinson Sword Classic krabber bevalt mij persoonlijk erg goed, en ik vind dat ik me goed kan scheren met deze krabber. Je merkt wel dat dit een milde krabber is maar dat is in principe geen enkele probleem zolang de baardgroei niet te lang is.

Ik vind dat het gewicht van de krabber een goede balans bied, want het gewicht is namelijk gelijk verdeeld over de gehele krabber, en dit is eerlijk gezegd ook best fijn wanneer je met deze krabber scheert en ik beschouw dit als een pluspunt.

Verder bied het handvat een goede handbaarheid en grip, maar ik heb helaas wel gemerkt dat het handvat in de vingers kan snijden en dat kan een beetje pijn doen en een kleine rode plek achterlaten.

Ik heb wel een nadeel gemerkt bij het verwisselen van mesjes, je dient namelijk voorzichtig te zijn dat jezelf niet in de vingers snijd, i.v.m. dat het mesje niet op zijn plaats blijft zitten bij het losschroeven van de scheerkop.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit in zo'n korte tijd echt goed beoordelen is eerlijk gezegd moeilijk, maar ik heb wel het idee dat de bouwkwaliteit van deze krabber wel in orde is.

Ik kan eerlijk gezegd ook niks slechts over de bouwkwaliteit zeggen, en de afwerking is dan ook goed vind ik. Wel is het de vraag natuurlijk hoe lang de levensduur van deze krabber is op de lange termijn, omdat hij namelijk van plastic is en dat is toch net minder stevig materiaal dan staal.

Maar dit is natuurlijk niet de eerste krabber die van plastic gemaakt is, want er zijn ook vintage krabbers van plastic gemaakt en ook de Merkur 45 krabber. Dus dat deze krabber van plastic gemaakt is zegt op zich niet zo heel veel, maar ik heb wel het idee dat deze Wilkinson Sword Classic krabber ook jaren mee kan gaan.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Wilkinson Sword Classic krabber kun je in Duitsland voor € 3,45 kopen bij de Rossmann drogisterij, DM drogisterij en bij de Kaufland supermarkt.

In Groot Brittannië is de Wilkinson Sword Classic krabber onder andere verkrijgbaar bij de Boots drogisterij voor £ 4,69. In Nederland kun je de Wilkinson Sword Classic krabber online kopen bij ShavingSpecialist.nl voor € 6,95 en bij Voordeligscheren.nl voor € 9,95.

Conclusie

De Wilkinson Sword Classic krabber is een van de weinig krabbers die echt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding bied, en je krijgt er ook nog vijf mesjes bij.

En in sommige opzichten vind ik de Wilkinsin Sword Classic krabber beter dan de Chinese Gillette Tech, zoals het verzwaard handvat. Verder lijkt dit me een geschikte krabber voor zowel beginners en de meer ervaren natscheerders onder ons.

Share this:

CONVERSATION

2 reacties:

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.