Scheerkwast schoonmaken

Inleiding

Een scheerkwast kan een leven lang mee gaan en je hebt aan een scheerkwast in principe dan ook genoeg, maar waarschijnlijk zul je na verloop van tijd waarschijnlijk toch wel een of meerdere nieuwe scheerkwasten kopen omdat je iets anders uit wilt proberen. 

Iets wat belangrijk is bij een scheerkwast is dat je hem goed schoonmaakt en na iedere scheerbeurt doe je dit door de scheerkwast gewoon goed uit te spoelen onder de kraan, echter na verloop van tijd zal je hem toch echt beter schoon moeten maken om de zeepresten eruit te krijgen zodat je scheerkwast weer helemaal schoon is. Omdat het voor niet iedereen duidelijk is wat een goede methode is om je scheerkwast grondig schoon te maken heb ik een drie stappenhandleiding geschreven, en deze methode gebruik ik zelf ook. Benodigdheden

  • Schoonmaakazijn ( Onder andere te koop bij de AH voor slechts 33 cent ).
  • Afwasmiddel
  • Een glas

Driestappen handleiding
  1. De eerste stap is dat je schuim gaat opkloppen in de palm van je hand en in plaats scheercrème of scheerzeep breng je een klein beetje afwasmiddel aan in de palm van je had, en daarna zet je de scheerkwast in een glas warm water voor 10 minuten zonder dat je de scheerkwast uitspoelt.
  2. De tweede stap is de scheerkwast goed uitspoelen en daarna maak je een azijnoplossing waarbij je ongeveer 10 a 20 procent schoonmaakazijn gebruik en voor de rest gewoon warm water, en daarna laat je de scheerkwast voor 10 minuten weken in de azijnoplossing.
  3. De derde en laatste stap is dat je weer de scheerkwast helemaal uitspoelt, en ik raad dan persoonlijk aan om wat scheerzeep of scheercrème op te kloppen zodat je de sterke azijngeur uit de scheerkwast krijgt.
Tot slot

Er zijn uiteraard ook nog andere schoonmaak methodes, zo kun je bijvoorbeeld ook shampoo en conditioner gebruiken om een scheerkwast schoon te maken. Het is overigens niet nodig om iedere maand je scheerkwast grondig schoon te maken, en wanneer je een scheerkwast echt intensief gebruikt is mijn suggestie om hem een of twee keer per jaar grondig schoon te maken.

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Reacties zijn te alle tijde van harte welkom, ik doe dan ook mijn best om ze allemaal te beantwoorden.